home news shop history forum membership galleries regions calendar contact
   

Go Back   106 Rallye Register Forum > GENERAL TOPICS > Problems, Servicing & Repairs

Problems, Servicing & Repairs Information and topics about technical problems, servicing and repairs to the Rallye

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 31-03-2016, 07:15 PM   #1
C6 cya
REGISTERED FORUM USER - NON MEMBER
 
Join Date: Apr 2014
Location: Notts
Posts: 41
User Gallery
Help starting new build tbd high comp vts

Evening all

im trying to start my saxo vtr i have put a new build high comp tbd vts engine in

(Quick spec)
Lightened and balanced crank + new billet flywheel
High comp pistons
Forged rods
Ph4 cams
Port and polished head +1mm valves
At power tbs
Omex 600 ecu +loom
New alternator +starter
Pico injectors
Swirl pot +044 fuel pump +walbro internal pump , braided fuel lines and fpr
Etb digi dash
Fia cut off switch (confident this is wired right)
I also moved the battery to the boot

The engine turns over freely by hand

When i Turn the key 2 notches both fuel pumps prime For 2 seconds (as they should to the omex instructions) , these are wird off two seperate relays and i have 12.4v on the dash (confirmed with multimeter)

I have the battery earth to the chassis, the ecu is earthed fuel pumps earth and the block and gearbox are all earth and all have been cleaned/ checked genral condition several times

Now as soon as i try and start the car the voltage drops to around 8v and the engine turns over very slowly not enough to try and start it ,
The battery is located in the boot with cable to the cut off switch mounted on the dash and then onto the fuse box starter etc i have also moved the battery to the engine bay for a short a run as possible but the result is still 8volts

I have tried my original saxo battery , a brand new saxo battery and a new civic type r battery i borrowed but i always end up with 8v for some reason which is baffeling me does anybody have any ideas where im going wrong? And could be loosing the voltage

Thanks for any ideas chris
C6 cya is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2016, 08:55 AM   #2
micheldeman
106 RALLYE REGISTER MEMBER
 
micheldeman's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Netherlands
Posts: 289
User Gallery
starter motor problem?
If you would connect the battery direct to the starter motor and solenoid, will it then turn freely?
micheldeman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.