home news shop history forum membership galleries regions calendar contact
   

Go Back   106 Rallye Register Forum > GENERAL TOPICS > Problems, Servicing & Repairs

Problems, Servicing & Repairs Information and topics about technical problems, servicing and repairs to the Rallye

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29-08-2019, 07:01 AM   #1
Mou1t
REGISTERED FORUM USER - NON MEMBER
 
Join Date: Sep 2017
Location: Derbyshire
Posts: 64
User Gallery
16v engine running issues

Morning everyone.

Having issues with a 2002 16v engine unfortunately, Iíve read through the topics and even tho a few of the other members have had issues similar, there is none entirely the same as mine !

As mentioned itís a 2002 16v engine - 3 plug with the oil cooler.

Initial start up sounds horrendous, tractor like however after 5 min she warms up and settles down.

It does drive but when changing to second gear it splutters and cuts out 95% of the time and then itís a real struggle to get it to start again !

I have changed every sensor, coil pack, full service even a brand new cat.

Connected to a diagnostic machine, it brings up no faults !

Any help would be massively appreciated as I really want to get another 106 back on the road !
Mou1t is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 08:36 PM   #2
woes
REGISTERED FORUM USER - NON MEMBER
 
Join Date: Aug 2018
Location: NL
Posts: 15
User Gallery
Make a vid of the sound and post on YT.
woes is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.